Qui som

Ramon Riera Font (Sarrià de Ter, 1973)

Director i coordinador


Ha investigat història local de Sarrià de Ter, amb varis articles i conferències sobre el període republicà (2006).

Al 2007 per la I Marxa de Torxes de Girona (2007) ofereix una xerrada-espectacle sobre la relació entre la Guerra dels Segadors i la Guerra de Successió.

Al 2008 comissaria l’exposició L’arxiu de Sarrià de Ter en el marc de la Xa Fira del Paper.

Als estius dels anys 2011 i 2012 fa de director, guionista i assessor en la setmana de recreació històrica medieval organitzada per l’Associació Senyors del Temps.

Al 2013 formula, guionitza i dirigeix l’espectacle de caire musical i històric sobre els tòpics de la Renaixença “Setze Cabres i un Munt de Vergonyes” amb el grup de folk català els Groullers.

Al 2014 presenta al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya el projecte de Cicle de Xerrades Dels Segadors als Vigatans, que és acceptat i s’inclou al catàleg oficial d’actes commemoratius del Tricentenari. Així ofereix conferències arreu del territori, en una dotzena de localitats entre el Francolí i la Muga.

Entre octubre de 2014 i abril de 2015 escriu una sèrie de 28 capítols pel diari el Vallenc, en el seu especial sobre el Tricentenari, també sobre la relació entre la Guerra dels Segadors i l’esclat de la Guerra de Successió a Catalunya. Val a dir que fou una de les raons perquè la direcció del diari decidís ampliar la duració d’aquell especial del Tricentenari durant bona part del 2015.

Des del 2016 treballa també en un cicle sobre les bruixes, contrastant el camp llegendari amb els registres històrics. Es va estrenar a Llers el juny de 2016.

A banda de la formació constant en la història, des dels quinze anys treballa en el camp de l’associacionisme i la cultura populars. Va formar part del grup d’animació i teatre de carrer Gas Boig (1992-2002). Músic instrumentista tradicional per l’AMTP ha participat en varies edicions de la FESTCAT, i és fundador de varis grups folk com Els Groullers (des de 1996) o la Puça (des de 2010). Amb els Groullers, a banda de l’aspecte musical, assumeix tasques de promoció, guionatge i presentació damunt l’escenari. Amb la Puça, a banda de l’aspecte musical, condueix l’apartat de Xarxes Socials i la codirigeix la promoció.

Actualment combina les conferències, l’activitat musical en l’àmbit docent i en els diferents grups esmentats, mentre es forma contínuament en educació i parlar en públic, així com habilitats socials entorn la intel·ligència emocional, que aplica tant com pot a la seva tasca de formador i divulgador. Al maig de 2017 ha obtingut la certificació internacional de Licensed Practitioner de PNL al Talent Institut.

Nota: Enllaç a la sèrie del Vallenc

http://www.elvallenc.cat/el-tricentenari/